Poslednjih godinu dana cena stanova u Vrnjačkoj Banji u odnosu na prošlu godinu je skočila 20%.

Na povećanu cenu stanova osim poskupljenja cena materijala utiče i povećana tražnja za stanovima. Uglavnom se svi završeni stanovi odmah i prodaju pa je trenutno veća tražnja od ponude i zanimljivo baš u jeku pandemije sa Corona virusom.

Ulaganje novca u tržište nekretnina, sasvim sigurno je najsigurniji način ulaganja finansija.  Ako recimo uložite svoj raspoloživi novac u kupovinu nekretnine u ovom slučaju u kupovinu stana, stan možete i rentirati pa će vam renta vratiti barem deo uloženog novca. Ali je sigurno da će taj stan uvek imati svoju vrednost, koja prema nekim predviđanjima može u kasnijem periodu biti samo još veća.

Povećana tražnja za stanovima povećava i njihovu cenu i sad se sigurno pitate odakle tolika potražnja za stanovima. U poslednje vreme su izuzetno povoljni krediti i često se komentariše kako krediti nikada nisu bili jeftiniji i dostupniji.

Na cenu nepokretnosti u banji utiču i drugi mikro faktori. Pre svega to su velika ulaganja u hotelski smestaj i celokupnu infrastrukturu ( novi Aqva park, gondola Vrnjačka Banja – Goč, sportski centri…).

Jedan od bitan faktor je i to što će se krejem  2023.godine do Vrnjačke Banje dolaziti auto-putem.

prodaja stanova vrnjacka banja